nederlandwordtanders.nl

Aanmelden werkconferentie 9 mei

WHO CARES Community of Practice organiseert op 9 mei haar eerste werkconferentie. Op deze conferentie kunt u meedoen aan workshops, gaat u op werkbezoek bij inspirerende projecten en leert u meer over financiering, technologie, bewonersinitiatieven en diversiteit. Met medewerking van onder meer Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Gijsbert van Herk (Humanitas) en Kees van der Burg (directeur generaal Langdurige Zorg VWS). Kijk hieronder voor het programma.

Let op! Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden is verplicht en kan via onderstaand aanmeldformulier:

Programma

De werkconferentie vindt plaats op 9 mei van 9:30 uur tot 18:00 uur in de Amstelhoven in Amsterdam (Nieuwe Herengracht 18). Het programma bestaat uit verschillende onderdelen die deels naast elkaar plaatsvinden. Na uw aanmelding vragen wij u een keuze te maken tussen een aantal programmaonderdelen.

Opening

Floris Alkemade (Rijksbouwmeester), Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Stichting Humanitas) en beeldende inspiratie door kunstenaarscollectief TAAK.

Stimuleringsregeling wonen en zorg

Een uitgebreide toelichting op de nieuwe stimuleringsregeling van VWS (per april 2019) die er op gericht is om nieuwe wooninitiatieven te helpen bij de financiering. De workshop wordt gegeven door Frank van der Voorden (RVO).

Lab publieke domotica

Een verkenning van de rol van technologie voor nieuwe vormen van wonen en zorg. Welke kansen biedt het voor preventie en zorg in de woning, maar ook voor de openbare ruimte? Een verkenning onder leiding van Sabine Wildvuur (De Waag) met medewerking van o.m. Bert Thjie (Rijtjeshuis past de zorg).

Talkshow diversiteit

Talkshow onder leiding van Jasper Klapwijk en Rutger Oolbekkink (Who Cares). Met medewerking van Milja Kruijt (Zelfregiehuis Rotterdam), Alida Landbrug (wooncoach), Monique Biloro (Mark_Us familiehuis) en Harry Moeskops (Stichting Geron en Woonsaem).

Lunch in DE KAS

Tijdens de fair chain lunch staat de geüpdatet versie van de tentoonstelling van WHO CARES opgesteld in DE KAS op de binnenplaats van het Corvershof.

Werkbezoek wooncoöperatie Oostelijke eilanden

Hoe wordt wonen en zorg voor ouderen gecombineerd? Een voorbeeld hiervan is de Akropolistoren (Zeeburgereiland). Ben van Essen (Nederland zorgt voor elkaar) vertelt tijdens het werkbezoek meer over succes- en faalfactoren voor bewonersinitiatieven.

Woon-zorgfinanciering voor dummies

Voor veel mensen is het zorgstelsel en financieringsstromen totaal onoverzichtelijk. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw initiatief? In deze workshop wordt het stellen van ‘domme vragen’ aangemoedigd. Onder leiding van John Reimerink (Ilfa treasury support) en Lars Mosman (Dubbel-L, Bloemkoolburenbond, Almere).

Locatie als struikelblok voor initiatieven

Hoewel veel gemeenten nieuwe (bewoners)initiatieven van wonen en zorg enorm toejuichen, blijkt de locatie voor zo'n initiatief in de praktijk een struikelblok. Welke gemeenten en maatschappelijke organisaties kunnen met een locatie bijdragen aan de oplossing van dit probleem?

Rondleiding op het terrein van de Amstelhoven

Dit prachtige besloten terrein met statige gebouwen naast de Hermitage biedt onderdak aan een breed scala van maatschappelijke innovatieve organisaties. Na een toelichting door Andries Driessen gaan we bij vier organisaties op bezoek. Dokters van de wereld helpt mensen zonder verblijfspapieren. In het Huis van de Tijd, een initiatief van Annemei The, staat het dagelijks leven met dementie centraal. Cordaan biedt verschillende vormen van wonen met zorg en tijdelijk verblijf. Stichting Timon is specialist in kleinschalige woonvormen. In de woongroep Hodsonhof wonen kernbewoners en meewoners samen.