nederlandwordtanders.nl

A FRIENDLY ALIEN

Locatieloos

Publieke ruimte en ontmoeting

projectbeschrijving

A FRIENDLY ALIEN - ZORGEN VOOR ELKAAR

Veel wijken en buurten in Nederland zijn op het gebied van sociale verbondenheid toe aan een boost. Sociale verbondenheid die tot interactie leidt en hierdoor betrokkenheid creëert. Dit is een van de voorwaarden om de participatiemaatschappij te laten slagen. Om problemen in wijken en buurten duurzaam op te lossen, is het belangrijk om gebruik te maken van de lokale resources. Door talenten in de buurt te benutten, kunnen buurtbewoners voor elkaar zorgen. Het is daarom belangrijk dat je elkaar kent en vertrouwd.

Wij stellen daarom een generator voor die mensen verbindt. Deze generator is tweeledig. Een deel bestaat uit een programma. Het tweede deel is een tijdelijke fysieke structuur die ruimte biedt voor ontmoeting en het programma huisvest.

De fysieke structuur die we creëren is een tijdelijke aantrekkelijke uitdagende plek. Door deze architectonische trigger in de straat te plaatsen worden gewone routes verstoord en nieuwe ruimtelijke relaties gelegd. De dagelijkse routine wordt letterlijk verstoord. Het object stelt zich in de weg en nodigt uit om te ontdekken wat het is. Deze nieuwsgierigheid gebruiken wij om de bewoners met elkaar te verbinden. Het object wordt aanleiding voor het gesprek en biedt hier ook de ruimte voor. Het maakt de tongen los.

team

A G
ontwerp, VA

STUDIO KUSTLIJN
ARCHITECTURE EN RESEARCH, ARCHITECTEN


contactformulier

Contact opnemen met A G

winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
eervolle
vermelding