nederlandwordtanders.nl

Bindrr, lokaal sociaal ondernemerschap

Almere

Netwerken en app’s

projectbeschrijving

Er zijn in Almere Haven veel voorzieningen voor verschillende doelgroepen. Het potentieel van deze voorzieningen wordt niet optimaal benut en ook het aanbod sluit onvoldoende aan op de behoeften van ouderen. Dat is logisch aangezien dé oudere niet bestaat. De vraag van ouderen, minder mobiele en kwetsbare bewoners leidt nog niet tot een goed aanbod van lokale ondernemers. Hier ligt een kans: we gaan actief verbinden en het aanbod een zetje geven.

Bindrr is een lokaal netwerk georganiseerd rond een app. Lokale ondernemers en bewoners kunnen zich aanmelden in de app met een dienst. Meedoen is voor iedereen aantrekkelijk: de ondernemer krijgt meer klanten, de bewoner een mooi aanbod en makkelijker toegang tot sociaal contact. Ook ondersteunt Bindrr de bewoner in meer complexe hulp- en zorgvragen.

De ruimtelijke vertaling van het Bindrr concept is het Bindrrhofje. In Almere Haven krijgt deze gestalte door leegstaande winkels in het centrum om te bouwen tot appartementen. Wonen met een groene voortuin aan de straat. Goed voor de sociale veiligheid en levendigheid. Een grotere woningdichtheid zorgt voor draagvlak voor voorzieningen en sociale contacten.
Actief sturen op vergrijzing dient als hefboom voor de vergroening van buurten buiten het centrum. Die behouden daarmee hun dynamiek, niet alleen in de doorloop van woningen, maar ook in het gebruik van de buitenruimte.

team

Jasper van der Wal
wonen, Vannimwegen

Michiel Huls
landschapsarchitect, Deltavormgroep BV

Jelle Bennema
landschapsarchitect, Deltavormgroep BV

Véronique Jewan
wonen, Vannimwegen

Susana Carvalho
zorg, Stichting Zorgfix

Jasper van der Wal
maatschappelijke ontwikkeling en wonen, Vannimwegenvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Jasper van der Wal

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen