nederlandwordtanders.nl

Circuit Carnisse

Rotterdam

Stedenbouwkundige ingrepen

projectbeschrijving

Circuit Carnisse:
Na een kopje koffie bij de buurvrouw zit je de rest van de dag weer alleen. Koffie drinken helpt niet tegen eenzaamheid. Wat wel helpt, zijn zinvolle bezigheden. Iets doen, samen met anderen in het Circuit Carnisse. Er komen meer eenpersoonshuishoudens, ouderen wonen langer zelfstandig thuis, familie woont verder weg. Een buurtnetwerk is steeds belangrijker, maar ook moeilijk om te onderhouden. Daarvoor is Circuit Carnisse.

Door buiten te zijn, kom je je buren tegen. Alles begint met elkaar kennen van gezicht en 'goedendag' zeggen. Een groene buitenruimte met verblijfskwaliteit is het begin. Het Circuit Carnisse verbindt collectieve ruimtes in de wijk. Het geheel is meer dan de som der delen.
Zorg, dat is voor een groot deel huishoudelijk werk, zoals schoonmaken, boodschappen, de was doen en koken. Dat moet in ieder huishouden gebeuren. Je kunt die zorg uitbesteden, maar dat kost geld. Het kost veel minder tijd, en het wordt ook leuker, als je dat samen doet. En dat geldt ook voor mantelzorg. Gemeenschappelijk wonen in een nieuwe vorm, die beter past in de huidige tijd, waarbij mensen al naar gelang hun behoefte zich willen terugtrekken in hun eigen woning, of iets willen delen met hun buren.

team

Vibeke Scheffener
landschapsarchitectuur, VS landschapsarchitectuur

Els de Jong
woonecoloog, Wono Bureau voor woononderzoekvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Vibeke Scheffener

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen