nederlandwordtanders.nl

Connect

Sittard-Geleen

Publieke ruimte en ontmoeting

projectbeschrijving

De samenleving wordt steeds individualistischer. Een toenemend aantal mensen vereenzaamd en zoekt naar verbondenheid in de leefomgeving. De buitenruimte is dé laagdrempelige ontmoetingsplek bij uitstek. Maar dan moet de inrichting wel aanleiding geven tot ontmoeting en verbinding van mensen en activiteiten. ‘Connect’ biedt deze mogelijkheid: niet weggestopt maar zichtbaar, niet voorgeprogrammeerd maar flexibel.

Ontmoetingsplekken vallen op en bieden kwaliteit aan de omgeving: een groene plek brengt kwaliteit in een stenige ruimte, een ontmoetingsplek in het groen wordt verhard uitgevoerd. De plekken komen in samenwerking met de bewoners tot stand.

‘Connect’ biedt multifunctionele, flexibele plekken die tegemoet komen aan de wensen van diverse groepen uit de samenleving. Door gebruik van een aantrekkelijke groene basisinrichting in combinatie met modulaire bouwblokken wordt gebruik gefaciliteerd en interactie uitgelokt. Zo kan de inrichting en functie van de buitenruimte meebewegen met de maatschappelijke behoefte van het moment.

De ontmoetingsplekken stimuleren contact tussen mensen in de buitenruimte. Wij zorgen voor de groene basis en de bouwblokken. Gebruikers bepalen aan de hand van seizoenen, hypes, evenementen en gebruikswensen de invulling.
‘Connect’ daagt zo bewoners uit om initiatieven te ontplooien en bewoners in de buitenruimte met elkaar te verbinden!

team

Richard Hereijgers
landschapsarchitectuur en openbare buitenruimte, BTL Advies

Wilco van Heerewaarden
inrichtingstechniek buitenruimte, BTL Advies

Ben Groenen
Omgevingsbeheer, BTL Advies

Dion Koens
beleid groen en openbare ruimte, BTL Advies

Anneke Rommers
Landschapsarhitect, BTL Adviesvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Richard Hereijgers

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen