nederlandwordtanders.nl

de gouden plek

Locatieloos

Procesinnovatie

projectbeschrijving

De BUURTPLEK waar buurtbewoners elkaar op natuurlijke wijze ontmoeten.

Vind een voormalig (winkel)pand die op een goede locatie in de wijk ligt. Verleid de mensen in de wijk naar die buurtplek en haal ze uit hun isolement. Zorg dat de buitenruimte erbij betrokken is. Mensen ervaren een levendige omgeving als aangenaam.

Ons idee gaat uit van een vanzelfsprekendheid van de buurtplek. Daarvoor verbouwen wij het (winkel)pand tot de gouden plek.
Je kunt boodschappen doen, spullen bestellen, bezorgen, ophalen en iets nuttigen. Maar ook iets drinken, lunchen, warm eten, krantje lezen, spelletjes spelen, internetten, pakjes ophalen etc. Voor mensen is zingeving en erbij horen van levensbelang, zeker ook voor alleenstaanden. De buurtplek in de samenleving faciliteren is noodzakelijk om vereenzaming te voorkomen en verbindingen te leggen. Ook als de mobiliteit achteruit gaat, dan is één ommetje maken het doel voor de dag.

Het idee: We nemen een supermarktketen in de arm met cateringfaciliteiten om het financieel mee op te zetten. Een familiebedrijf met een gouden hart. Die mengen we met onze sociale structuur. Wat brengt het? Als deze gouden plek loopt, dan schenkt de buurtplek levensvreugde aan de mensen in die wijk. Als het idee aansluit dan kan het verder uitgerold worden in Nederland, in Europa en uiteindelijk over de hele wereld.

team

Dorothe Derks
interieur architectuur & feng shui, KEK dnl vormgevers bno

Jose Derks
Communicatie, Ze - communicatie

Anja Derks
Gezondheidszorg, praktijk biodynamische massage

Philo Derks
Onderwijs, studiebegeleiding, vorming en onderwijsvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Dorothe Derks

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen