nederlandwordtanders.nl

De Oosterparkwijk-verbonden

Groningen

Netwerken en app’s

projectbeschrijving

Zorgen voor- en met elkaar wordt in een maatschappij waarin de overheid zich verder terugtrekt steeds belangrijker. Deze inzending is een voorstel om de voorwaarden te scheppen zodat er meer sociale samenhang gegenereerd kan worden.

Het idee bestaat uit drie elementen:

1 De woonvormen: zoektocht naar bestaande en nieuwe woonvormen waar meer ontmoetingen mogelijk zijn en meer sociale samenhang is.

2 De ontmoetingsruimte: een gemeenschappelijke component, die gekoppeld is aan een woonvorm en beheerd en geëxploiteerd wordt door de bewoners of omwonenden. Een gemeenschappelijke ruimte kan bijvoorbeeld beheerd worden vanuit van een vereniging van eigenaren.

3 Matchmaking: Een verbindende en laagdrempelige website die een letterlijke weergave is van de wijk door gebruik te maken van de bestaande Google Maps 3D van de Oosterparkbuurt.
Deze website kan inzichtelijk maken waar iemand of iets is te vinden, de gemeenschappelijke ontmoetingsruimten zullen ook goed zichtbaar zijn op deze website. Ook bestaande initiatieven worden gekoppeld aan deze website en tot slot kan de website gebruikt worden voor contact, matchmaking en afspraken.

Uiteindelijk zullen de bewoners zelf het initiatief moeten nemen, zoals het organiseren van een taartenbakmiddag of Thai Chi in het park of breien voor een goed doel. De regie en de exploitatie ligt bij de bewoners.

team

Roland van Bussel
Ontwerp en architectuur, Architecten aan de Maas

Goswijn Simons
Webdesign & software-ontwikkeling, GosiDesignvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Roland van Bussel

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen