nederlandwordtanders.nl

De Zorgmatrix

Locatieloos

Netwerken en app’s Procesinnovatie

projectbeschrijving

De digitale zorgmatrix is goed nieuws voor wonen en zorg. De zorgmatrix wil iedereen inspireren met praktijkgerichte en wetenschappelijk goed onderbouwde toepassingen, overal in Nederland. Who cares moet opgedane kennis blijvend en goed gekwalificeerd verspreiden ten voordele van iedereen. De zorgmatrix is een open en praktisch naslagwerk, geordend op schaal en richtlijn.

De waarden van de zorgmatrix zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen: schaal en richtlijnen. De schaal varieert van de stedenbouwkundige schaal tot interieurontwerp en decoratie. De richtlijnen zijn gericht op functioneel gebruik, sociale interactie, moto-sensorische stimulatie en werk en bezigheden. De laatste richtlijn beschouwt de veranderende behoeften van een samenleving in tijd.

De zorgmatrix is een groeiend antwoord op een oneindige vraagstelling. Hoe anders kan doeltreffend gereageerd worden op de differentiatie die gemaakt wordt door persoonlijke situaties, persoonsgebonden budgetten, zorgzwaartepakketten, maatwerkvoorzieningen en verschillende woonvormen?

team

Marc de Rooij
architectuur en bouw, BRTArchitecten

Lex van Delden
Onderzoek en onderwijs, Leyden Academy on Vitality and Ageing


contactformulier

Contact opnemen met Marc de Rooij

winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
winnaar
1e ronde
eervolle
vermelding