nederlandwordtanders.nl

Een aandeel in je toekomst!

Sittard-Geleen

Netwerken en app’s

projectbeschrijving

Dit plan verbindt mensen op woningniveau, op buurtniveau en op wijkniveau. Het stimuleert ontmoeting, participatie en interactie: eigenlijk precies waar de ouderen van nu behoefte aan hebben.

Een aandeel in je woning.
Door vrij eenvoudige investeringen in technologie kan de sociale interactie worden vergroot en kunnen ouderen langer thuis blijven.

Een aandeel in je buurt.
Iedere buurtje van ongeveer vijftig huishoudens krijgt een centraal gelegen ‘huiskamer’ waar ze zelf aandeelhouders van zijn. De aandeelhouders kunnen de ruimte naar eigen wensen indelen. Onderling maken ze uit welke activiteiten worden georganiseerd. Een huiskamerconcert? Of fitness, een kookavond, bingocompetitie of een boekbespreking? De bewoners zijn zelf aan zet!

Een aandeel in je wijk.
Er ontstaat een netwerk van buurtjes, ieder met een eigen huiskamer en eigen activiteiten. Uitwisseling tussen buurten kan uiteraard plaatsvinden.

De groene routes in de openbare ruimte zijn deels al aanwezig, maar kunnen hier en daar worden verstrekt, zodat ze de huiskamers en de medische, winkel- en sportvoorzieningen in de wijk onderling verbinden, en iedereen bovendien een ommetje kan maken in zijn of haar eigen, groene omgeving.

team

Arjan van der Laan
Stedenbouw Ruimtelijke Ordening, Buro Dwarsstraat

Koen Schrauwen
Landschapsontwerper, Landscope

Majid Ahmadian
Buurtondernemer buurtteamorganisatie/ouderenzorg, Incluzio

Arjan van der Laan
Stedenbouwkundige ontwerper, Buro Dwarsstraatvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Arjan van der Laan

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen