nederlandwordtanders.nl

Familia SagradO (de heel belangrijke familie)

Locatieloos

Nieuwe woonvormen

projectbeschrijving

In de randstad wonen we vaak ver weg van opa en/of oma en zijn we afhankelijk van creches, thuishulpen en verzorgingstehuizen. Eenzaamheid viert hoogtij. De familie is meestal opgedeeld, een verloren kwartiertje op de koffie, op kinderen passen of een boodschapje doen gebeurd daardoor niet, en het wekelijkse bezoekje is niet hetzelfde als samenleven.

Ook het woningbestand is hier niet op ingesteld, woningen zijn voor gezinnen/alleenstaanden. Wanneer we in 1 woning of groep van woningen kunnen samenwonen met 4 generaties kunnen we automatisch voor elkaar zorgen. Het zal niet je eigen moeder, broer, opa, oma tante of kleinkind zijn die in jouw 'woongroep' leeft, maar zodoende kunnen de 4 generaties elkaar weer bijstaan en aanvullen. Ook kan een familie die wel bij elkaar kan/wil wonen zo'n woongroep vullen uiteraard.

De architect moet de woonomgeving zodanig vormen dat je met de huisgenoten samenleeft, en interactie binnen de woongroep stimuleert. In tegenstelling tot woongroepen van één en dezelfde generatie zal hier in diverse behoeften tegelijk moeten worden voorzien.

Met de huidige aantallen van eenzame mensen, tweeverdieners, mantelzorgers en onze drukke vrij anonieme samenleving, zal zo'n 'thuis' voor mensen bijdragen aan een meer sociale samenleving, veiligheid en zorg voor en met elkaar. Samen kunnen we veel meer aan.

team

Dennis Hartman
InterieurArchitectuur, Zelfstandig Architectonisch ontwerpervisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Dennis Hartman

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen