nederlandwordtanders.nl

IKIGAI

Sittard-Geleen

Integrale visie Netwerken en app’s

projectbeschrijving

'Ikigai' is een Japanse filosofie die stelt dat het hebben van een levensdoel, de reden waarom we ‘s ochtends opstaan, resulteert in een gezonder en gelukkiger langer leven! Dit kan met relatief kleine ingrepen. We zetten lokale bedrijven en partijen in als kernpartners. Hierdoor bereiken we een sterke worteling in het lokale netwerk.

Een van de geheimen van Ikigai is het gemeenschapsgevoel. ‘Yuimaaru’ . In ons plan wordt het sociale netwerk van de ouderen versterkt door ze te verleiden langer actief te blijven en 'naar buiten' te gaan.

Door middel van onze Troubadour-app bieden we ouderen een specifiek op hen gericht lokaal sociaal media platform. Dit helpt vriendschappen langer in stand te houden en ook mensen te inspireren en verleiden tot het aangaan van nieuwe activiteiten en contacten.

Met kleine (ruimtelijke)ingrepen stimuleren we sociale diversiteit en leggen laagdrempelige verbanden aan. Hierdoor kan de meerwaarde van de oudere worden ingezet en de oudere wordt weer onderdeel van de maatschappij. Dit heeft sociale en economische voordelen en werkt mee aan een goede gezondheid.

We willen het netwerk zeer breed inzetten zodat er voor ieder levensvreugde een activiteit te vinden is. ‘Alleen wie bezig blijft wil honderd worden.’

team

Lydia Fraaije
Architectuur, Studio LYIL

Ilse van Rosmalen
Architectuur, Studio LYILvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Lydia Fraaije

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen