nederlandwordtanders.nl

ONS PAARK (gronings)

Groningen

Integrale visie

projectbeschrijving

Belangrijkste vertrekpunt:
Een gezonde en zorgzame wijk kunnen wij alleen bereiken met burgerschap en eigenaarschap. Hiervoor moeten we de bewoners vanaf fase0 bij het project betrekken! Per fase zoeken we naar de juiste mensen op de juiste plek, want niet elke bewoner is een vergadertijger of buurtklusser. Doordat we binnen ons team over verschillende disciplines beschikken (stedenbouw, buurtparticipatie, interieurontwerp, architectuur en bouwkunde) kunnen we deze opgave integraal benaderen.

De Kern:
Door het inpassen van een zestal wijkhub’s (multifunctionele centra) zijn er voor iedere wijkbewoner vitale functies binnen 400 meter loopafstand (actieradius rollatorgebruiker). Deze hub’s bevatten: elektrische deelauto’s, oplaad- en deelpunt elektrische fietsen, opstapplek elektrische bus, steunpunt (mantel)zorg, postbode 2.0 etc. De huidige locatie van het Treslinghuis is hierbij het centrum van de wijk. Alles is gericht op het ontzorgen van wijkbewoners.

Doel van de visie:
Een inclusieve wijk waarin alle wijkbewoners, zowel vitaal als minder goed ter been, gelukkig en gezond oud kunnen worden. Door verschillende functies aan de groene openbare ruimte te koppelen, wordt deze integraal onderdeel van de beleving van de wijk. Denk hierbij aan: stadslandbouw (kassen) , moestuinen, zwemvijvers, speeltuinen, sportvelden etc. Alles om bewoners te stimuleren om in beweging te komen.

team

Ch'ing Sze liem
interieur en architectuur, studio si interieurarchitecten

Talje Meter
Architectuur & bouwkunde, Bureau Essence

Tjade Timmer
Architectuur & bouwkunde, TTAB

Fokke van Dam
Architectuur & interieur, Fokke van Dam

Otties Pattiasina
Interieur & architectuur, Buroio

Jos Voppen
buurtwerk & bewonersparticipatie, Buurtwerk Nederland

Jan Schipper
specialist duurzaam ontwikkelen en duurzame energie., perpetuum mobilevisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Ch'ing Sze liem

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen