nederlandwordtanders.nl

Oosterpark Game

Groningen

Netwerken en app’s

projectbeschrijving

De Oosterpark Game brengt de Oosterparkwijk in beweging, letterlijk én figuurlijk. Hoe meer iedereen beweegt, hoe gezonder de wijk. Beweging is namelijk niet alleen goed voor de conditie, maar heeft ook een positief effect op heel veel andere aspecten van de gezondheid.

Om de Oosterparkwijk klaar te maken voor een gezonde toekomst is structurele gedragsverandering nodig. Dit vereist veel oefening en herhaling, maar dat is per definitie erg saai. Hierdoor haken mensen snel af. Dit lukt alleen als de bewoners hiervoor zelf in beweging komen, als zij intrinsiek gemotiveerd zijn om hieraan te werken.

De Oosterpark Game is een verzameling van Serious Games. Iedereen kan meedoen: Of je nu binnen wilt bewegen of buiten, alleen of samen met anderen. Gamification zorgt ervoor dat mensen meer plezier beleven aan het bewegen, vaker bewegen en langer doorgaan. Met plezier meer effect!

De games worden hierbij direct gekoppeld aan de parken, speelplaatsen en speeltoestellen in de wijk. Zo ontstaat er één consistent verhaal: De Oosterparkwijk is in beweging!

Bewoners spelen daarbij voor gezamenlijke doelen (shared earnings en/of shared savings). Alleen als zij samenwerken komen ze verder. Zo ontstaat er nieuwe energie in de wijk. Een positief elan voor een gezonde toekomst!

team

Harold Dijkstra
Serious Gaming, 8D Games

Maarten Stevens
Serious Gaming, 8D Games

Erik Spiegelenberg
Beweegspecialist, Nijha

Frank Mulleman
Landschapsontwerper, Nijha

Arjen van Leeuwen
Communicatiedeskundige, Challenge Solutionsvisiedocumenten:

visiedocument I

contactformulier

Contact opnemen met Harold Dijkstra

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen