nederlandwordtanders.nl

't Kempke

Sittard-Geleen

Procesinnovatie

projectbeschrijving

Een unieke combinatie van zorg, wonen, wijk- en arbeidsparticipatie, duurzaamheid en samenwerking. Deze unieke combinatie wordt gemaakt door intensieve samenwerking tussen 3 zorgpartijen die elkaar vanuit verschillende sectoren aanvullen en een vastgoedonderneming. Deze combinatie heeft een visie op de transformatie van een leegstaand gebouw ten behoeve van ouder wordende chronische zorgvragers. Een doelgroep die nu veelal niet past binnen het bestaande zorgsysteem door een tweeledige grondslag voor zorg. Hierdoor ontvangt de cliënt niet de zorg en aandacht die hij/zij eigenlijk zou moeten krijgen.
Daarnaast is leegstaand vastgoed een 'zorgekindje' voor de gemeente. Leegstand trekt onrust aan wat niet ten goede komt aan de wijk en haar sociale cohesie.

Door de invulling van het gebied met een groep ouderen met een chronische aandoening ontstaat er gezonde bedrijvigheid. Daarnaast kan het project worden aangevuld met dagbesteding waar de ouderen en aanverwante cliënten gebruik kunnen maken voor een nuttige daginvulling. Een mogelijke vorm van deze dagbesteding is een binnenspeeltuin vorm te geven waardoor een combinatie van diverse doelgroepen in goede sfeer wordt mogelijk gemaakt. Dit draag bij aan sociale cohesie en een goede sfeer in de wijk, waarbij zowel zorgvragers, omwonenden, kinderen (en hun ouders/verzorgers) uit de omgeving een rol spelen.

team

Roger Verspagen
Vastgoed, Vastgoedbeheer Limburg

Chris Cransveld
Zorg (o.a. VG), Stichting WonenPlus

Marie-Josee Vollebergh
Zorg (o.a. psychosociale problematiek en verslavingszorg), Moveoo

Ivo Schlenter
Zorg (o.a. VV), Stichting Katharina Kasper

Roger Verspagen
Vastgoed, Vastgoedbeheer Limburg

Bjorn de Munck
ontwerper / architect, Buro de Munckvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Roger Verspagen

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen