nederlandwordtanders.nl

Vita Regalo

Locatieloos

Nieuwe woonvormen

projectbeschrijving

Visie op Ouderenzorg

Vita Regalo werkt vanuit de visie dat ook ouderen zolang als mogelijk de regisseur willen blijven van hun eigen leven. Zij richten hun leven in zoals zij dat wensen, ze wonen zoals ze dat willen en willen alleen die zorg die ze werkelijk nodig hebben of de hulp en ondersteuning die hun leven comfortabeler maakt.

Kernwaarden zijn: privacy, veiligheid, kwaliteit, respect, comfort, eigen omgeving, geborgenheid en vrijheid van handelen.

Woonconcept
Het woonconcept bestaat uit 20 luxe appartementen met een woonoppervlakte van 80 tot 190 m2 die levensloop bestendig zijn en voorzien van een grote living met volledige keuken, separate slaapkamer(s), ruime badkamer, verbrede gangen en deuren en alle noodzakelijke domotica. De gangen en deuren zijn zodanig gesitueerd dat er met een rolstoel of rijdend bed door het gehele appartement gereden kan worden.

De appartementen zijn in carré vorm met elkaar verbonden rond een beschutte tuin. Binnen deze tuin zijn gemeenschappelijke voorzieningen gesitueerd.Het gebouw voldoet aan alle denkbare uitgangspunten van duurzaamheid, zoals groene daken, zonnepanelen, etc.

team

ir. Dick Meulenbelt
architect, MEULENBELTcad+

Vita Regalo
stichting, opdrachtgever

contacten met zorginstelling door de stichting
zorginstelling, zorgvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met ir. Dick Meulenbelt

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen