voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning

practice

In de praktijk - Volg hieronder de ontwikkelingen van verschillende projecten die zich richten op toekomstbestendige wijken en nieuwe vormen van wonen en zorg.

 

blog

Bekendmaking en database

whocaresopddwth.png

Tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven worden de winnaars van de prijsvraag Who Cares bekendgemaakt. Deze prijsvraag, uitgeschreven door de Rijksbouwmeester in samenwerking met de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam en Sittard-Geleen, vraagt om innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse woonwijken. Nieuwe ideeën die een antwoord geven op de vergrijzing en de veranderingen in de zorg en ondersteuning en die een impuls geven aan de ruimtelijke vernieuwing van de wijken. Op 26 oktober aanstaande maakt de jury tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven voor elk van de vier gemeenten een winnaar en een runner-up bekend. De plannen worden tentoongesteld tijdens de DDW.

Online database en blog

Alle inzendingen die voor de eerste ronde werden ingediend, zijn met een beschrijving en enkele beelden opgenomen in de database van de prijsvraag. Deze database staat op de website www.prijsvraagwhocares.nl/inzendingen. Na de bekendmaking van het resultaat van de prijsvraag worden de inzendingen uit deze tweede ronde toegevoegd. Dan zal ook het juryverslag worden gepubliceerd.

Tentoonstelling en prijsuitreiking

De twintig inzendingen uit de tweede ronde van de prijsvraag worden van 21 tot 29 oktober 2017 tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week, in het Temporary Art Centre (TAC) aan de Vonderweg 1 in Eindhoven. Daarna gaat de tentoonstelling op reis door Nederland. Op 26 oktober 2017 worden vanaf 15.00 uur de winnaars bekendgemaakt in het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein in Eindhoven.