voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning

practice

In de praktijk - Volg hieronder de ontwikkelingen van verschillende projecten die zich richten op toekomstbestendige wijken en nieuwe vormen van wonen en zorg.

 

blog

Masterclass Ontwerpkracht - Zorgzame buurten

Masterclass.jpg

In een vervolg op het IABR Atelier Utrecht – De Gezonde Stad – hebben IABR en Architectuur Lokaal masterclasses gehouden. Het verslag van die masterclasses kun je hier lezen. Omdat het in gaat op dezelfde thematiek als WHO CARES, stellen we je het graag ter beschikking. Doe er je voordeel mee.

Het ontwerpend onderzoek werd uitgevoerd door Architecture Workroom Brussels, De Smet Vermeulen architecten en MUST Stedenbouw. In Atelier Utrecht is onderzocht hoe gezondheid en stadsontwikkeling aan elkaar te koppelen zijn en welke innovatieve ruimtelijke ontwikkelingsstrategieën kunnen bijdragen aan een inclusieve, gezonde stad waarbij de solidariteit tussen de verschillende generaties, culturen en inkomensgroepen voorop staat. Niet alleen zijn de ruimtelijke en programmatische transformaties in de stad in relatie tot gezondheid en welzijn verkend, maar ook de veranderingen in de financiering van de gezondheidszorg. Over het Atelier is een publicatie en een film gemaakt.

Lees hier het verslag
Bekijk hier de video