voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning

practice

In de praktijk - Volg hieronder de ontwikkelingen van verschillende projecten die zich richten op toekomstbestendige wijken en nieuwe vormen van wonen en zorg.

 

blog

Even voorstellen

20170410WHORDV5701.jpg

De Rijksbouwmeester, Floris Alkemade heeft met Pauline Meurs (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) en Gijsbert van Herk (Humanitas Rotterdam)het initiatief genomen voor een Community of Practice.

De Community wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage van de ministeries van VWS en BZK. De directeuren generaal van deze ministeries – Kees van den Burg en Chris Kuijpers – zijn ook lid van de stuurgroep.

De community is een netwerk dat ervoor gaat zorgen dat de nieuwe vormen van wonen en zorg die bedacht zijn ook echt tot stand komen. De community ondersteunt ontwerpers en zorgexperts bij het uitvoeren van de ontwerpen en voorstellen voor nieuwe vormen van wonen en zorg en toekomstbestendige wijken uit de prijsvraag WHO CARES en stimuleert waar mogelijk ook nieuwe initiatieven.

Dit programma voert het atelier van de Rijksbouwmeester uit met Rutger Oolbekkink van INBO en Jasper Klapwijk van Kantelingen BV. Het kernteam van WHO CARES community of practice bestaat verder uit Marcel van Heck en Milou Joosten van het atelier van de Rijksbouwmeester.

WHO CARES community of practice werkt samen met de ministeries van VWS en BZK, Aedes Actiz Kenniscentrum voor Wonen en Zorg, het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, Architectuur Lokaal en Platform31.