voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning

practice

In de praktijk - Volg hieronder de ontwikkelingen van verschillende projecten die zich richten op toekomstbestendige wijken en nieuwe vormen van wonen en zorg.

 

blog

Who Cares aanwezig op Expeditie Begonia

begoniawebsite.jpg

Langer thuis wonen van ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek vraagt om meer variatie in woonvormen. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert daarom op 11 oktober voor de derde keer het congres Expeditie Begonia. Dit jaar met speciale aandacht voor de grenzen van thuis wonen.

Grenzen verkennen
Welke oplossingen zijn er om kwetsbare mensen veilig en comfortabel te laten wonen waarbij leefplezier voorop staat? Welke voorzieningen en woonzorgprojecten leveren een bijdrage aan het oprekken van grenzen zonder deze te overschrijden? En hoe staat het met de draagkracht in de wijk? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens het congres Expeditie Begonia en sluiten natuurlijk perfect aan op prijsvraag WHO CARES.

Projecten uit het hele land
In een afwisselend programma maakt u kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Het ochtendprogramma biedt lezingen door Masi Mohammadi, Anja Machielse, Floris Alkemade en Pauline Meurs over onder meer de rol van de woonomgeving en het belang van sociale netwerken. ’s Middags kiest u uit meer dan 30 workshops met voorbeelden van projecten uit het hele land. In vier van deze workshops presenteren een aantal teams uit de tweede ronde van de prijsvraag WHO CARES hun plannen.

Meer informatie en aanmelden kan hier

Bekijk de Flyer